Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A cselekmény részletezése

 

A fekete ruhás, sötét szemüveges, keveset beszélő bérgyilkos Tony vendéglőjében ül, ahol felveszi következő megbízását; A „Kövér Ember” becenevű kábítószerkereskedőnek kell egy üzenetet nyomatékosan átadnia a következő pénteken. A bérgyilkos – a főszereplő – könnyedén végez a tucatnyi testőrrel, akik egy szálloda luxuslakosztályát védik, ahol a Kövér Ember tartózkodik. Nem törődik annak vesztegetési kísérletével és átadja az üzenetet, majd bevásárol és visszaindul a bérlakásába.

A lakása szomszédságában egy kisstílű bűnöző lakik családjával. A lépcsőházban Mathilda, a bűnöző 12 éves kislánya a folyosón cigarettázik és megszólítja a bérgyilkost, de nem beszélnek sokat. Amint a férfi a lakása ajtajához ér, meghallja szomszédját, akit korrupt rendőrtisztek azzal vádolnak, hogy a „csomag” egy részét megtartotta. Stansfield – a korrupt rendőrök vezére – felszólítja, hogy akárhogy is csinálja, kerítse elő a hiányzó anyagot másnap délig. A rendőrök elmennek, az apa felpofozza és bezavarja lányát a lakásba, s a folyosó elcsendesedik.

A férfi ekkor ápolgatja cserepes virágját, elrendezi fegyvereit, lezuhanyzik, tejet iszik és elvégzi csendben a házimunkát, majd nyugovóra tér egy fotelben pisztolya társaságában.

Reggel a családnál nagy a sürgés-forgás, eközben a szomszédban a férfi csendben edz, virágját kiteszi a napfényre, majd moziba megy, Gene Kelly egyik filmjét nézi meg. Mikor visszatér lakásába, látja a vérző orrú Mathildát a folyosón üldögélni. A lány megszólítja őt, mire a férfi nekiadja a zsebkendőjét. A lány pedig megígéri, hogy bevásárol neki.

Lassan elérkezik a dél és a civil ruhás korrupt rendőrök csendben gyülekeznek a folyosón; betörik az ajtót és Stansfield mindenkit lemészárol. Ekkor érkezik vissza Mathilda, aki gyorsan felismerve a helyzetet rezzenéstelen arccal sétál a szomszéd férfi ajtajához. A bérgyilkos azonban gondolkozik, hogy beengedje-e őt, de végül kinyitja az ajtót és ezzel megmenti az életét. Közben Stansfield egyik embere megtalálja az ellopott kábítószert, majd távoznak, mikor megérkezik a rendőri erősítés.

Mathilda és Leon összeismerkednek. Mathilda elmondja, hogy gyűlölte a családját - a kistestvérét leszámítva -, és hogy nincs hova mennie. Kiderül, hogy Leon egy takarító, fejvadász, alaptétele: „Nőt és gyereket soha!”. A lány ki szeretné tanulni tőle a szakmát, hogy megbosszulja családja halálát, de Leon kezdetben elutasítja, és próbálja a lányról tudomást sem véve tovább élni az életét. Együtt költöznek egy új bérlakásba. Végül egyezséget kötnek, a lány megtanítja a férfit olvasni, takarít és a férfi megmutatja a szakma fogásait. Elkezdődik a lány kiképzése. Reggelente tornáznak, ápolják a növényt – Leon legjobb barátját -, tejet isznak. A lány takarít, Leon olvas, ír, fegyverek használatát gyakorolják.

Leon átgondolja az életét, Tony-val – aki a megbízásokból összegyűjtött pénzére „vigyáz” – megbeszéli, hogy adni szeretne, de nem tudja pontosan megfogalmazni, hogy mit érez. Tony rögtön arra gondol, hogy Leon biztos egy nővel találkozott és inti, hogy vigyázzon.

Mathilda közben reménytelenül szerelmes lesz Leonba, ami Leont mélyen érinti. Egy megbízás során meg is sérül. A lány belopakodik a régi lakásukba, magához veszi a család rejtett vagyonát, a nyomozókat kihallgatva megtudja Stansfield irodájának címét és bosszút esküszik. Meg akarja bízni Leont, hogy ölje meg testvére gyilkosát, de az visszautasítja azt, majd megakadályozza a lány öngyilkossági kísérletét. Ekkor mutatja be Mathildát Tony-nak, mint a növendékét, az ellenzi a dolgot, de végül is együtt kezdenek el a megbízásokon dolgozni. Mathilda nem csak a célszeméllyel törődik, elpusztítja a kábítószert is.

A férfi megkéri Tony-t, hogy pénzét adja a lánynak, ha történne vele valami. Leon otthagyja Mathildát, mondván egy kis időre van szüksége, mert a dolgok megváltoztak, mióta vele találkozott. A lány teljesen összetörik és úgy dönt, hogy maga áll bosszút Stansfield-en, de nem jár sikerrel. Amikor Leon visszatér, kiszabadítja. Így Stansfield elvakultan üldözni kezdi őket.

Stansfield meglátogatja Tony-t és kiszedi belőle Leon és a lány rejtekhelyét. 200 fős különleges rendőri erővel vonul ki ellenük. A lányt Leon elküldi, ő maga pedig kommandós ruhában próbálja elhagyni az épületet. Azonban Stansfield felismeri és meglövi. Leon felrobbantja magát és az egész épületet.

A lány Tony-hoz megy, aki visszaküldi őt az iskolába. Az intézet igazgatója visszaveszi, Mathilda pedig elülteti a virágot az intézet kertjében.

 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Statisztika

Online: 1
Összes: 62745
Hónap: 4401
Nap: 7